Datasenter

MyWebhost har sine servere plassert i serversenter på Vollebekk i Oslo, i OS-IX (tidligere @bygget). Dette bygget har flere store og avanserte serverrom. Serversenteret blir overvåket 24 timer i døgnet fra både Norge og utlandet. Det finnes en rekke videokameraer og flere hundre sikkerhetspunkter som til enhver tid blir overvåket.

Datalinjer - "hovedåren" i et datasenter

Om du ønsker å kontrollere responstiden mot vårt datasenter fra din lokasjon, kan du gjøre dette ved å gjøre en ping eller trace mot følgende IP-adresse:

Datasenter 2 (DS2): gwcluster.ds2.osl.no.mywh.net (IP: 62.209.168.59)

Kjøling er viktig for stabilitet

I et datasenter er kjøling like viktig som at datalinjene er operative. Det er investert betydelig i kjølesystemer i serversenterene på Vollebekk. Kjølekapasiteten sikrer en konstant temperatur på mellom 20-22 grader.

Vårt DS2 baserer seg på infrastruktur fra APC sin produktportefølge InfraStruXure®. Rackene er plassert i en såkalt "hot-aisle/cold-aisle" konfigurasjon, som betyr at annenhver rad er kald og varm. Skapene trekker in nedkjølt luft i forkant og denne trekkes gjennom serverene og hentes tilbake av kjøleanlegget bak skapene i den varme raden for deretter å bli nedkjølt igjen.

I en datahall er også luftfuktigheten viktig. For lav luftfuktighet kan medføre skader på elektriske komponenter. Skapene overvåkes og skal ha en luftfuktighet på 50%, med en akseptabel margin på +/- 10%.

Strømtilførsel - sikret med trippel redundans

Serversenteret har meget god strømtilførsel. Denne leveres fra to bydeler for å sikre at det til enhver tid er strømtilførsel i bygget. Skulle mot formodning begge bydelene bli uten strøm vil kraftige UPSer ta over. UPSene kan drifte serversenteret i opptil 15 minutter. Når strømtilførselen forsvinner startes automatisk en av de to dieselaggregatene opp og tar over strømtilførselen etter ca. 50 sekunder. Dette er med på å garantere at serversenteret alltid har tilførsel på strøm.

Sikkerhet - viktig i et colocationsenter

Siden det er mange firmaer som plasserer sine servere i samme serversenter, er sikkerhet viktig. Lokalene har adgangskontroll på flere nivåer og er alarmbelagt, samt at det overvåkes av en sentral NOC 24 timer i døgnet. I tillegg er hvert skap individuell lås slik at kun autoristert personell for det aktuelle skapet vil klare å få tilgang til utstyret. I tillegg blir bilder fra videokameraene overført til NOC (Network Operations Center) både i Norge og utlandet.

DS2

Besøksadresse DS2
Hans Møller Gasmannsvei 9
Inngang 2
0598 Oslo

Vis på Google Maps