Tilbake til artikkeloversikten

Øk sikkerheten på din cPanel-konto med 2-trinns autentisering

Skrevet av Anders Bjørnerud
11. mai 2019


For å gi muligheter for ekstra sikkerhet rundt pålogging til cPanel-kontoen din hos oss, har vi aktivert muligheten for å konfigurere 2-trinns autentisering når du logger på cPanel.

Du vil måtte bruke en ekstern app som støtter tidsbaserte engangskoder (TOTP) mot cPanel. Her anbefaler vi bruk av enten Authy eller Google Authenticator, som er to populære og mye brukte applikasjoner for tidsbaserte engangskoder. Authy kan f.eks installeres på mobiltelefonen, din PC, Mac og som et tillegg i Chrome.

Hva er 2-faktor autentisering?

2-trinns bekreftelse (autentisering) er et ekstra sikkerhetsnivå for innlogging. Med 2-trinns bekreftelse logger du inn med noe du vet (ditt passord) i tillegg til noe du får (en kode på telefon).

2-trinns bekreftelse gjør kontoen din sikrere fordi det hindrer andre å logge inn på din konto, selv om uvedkommende kjenner til ditt passord. Dette fungerer på nesten samme måte som når du logger inn i nettbanken med BankID, med at du i stedet bruker en engangskode du mottar på SMS eller ved hjelp av installert app på din telefon. cPanel bruker en løsning basert på såkalte tidsbaserte engangskoder, og disse får du via en app.

Jeg er overbevist – hva gjør jeg for å aktivere 2-faktor autentisering?

For hjelp til hvordan du aktiverer to-faktor autentisering i cPanel, se vår guide for aktivering av dette.