Tilbake til artikkeloversikten

Gratis SSL, iOS push-varsler, raskere epostsøk og flere andre nyheter!

Skrevet av Anders Bjørnerud
27. mai 2017


Det er lenge siden forrige oppdatering i vår blogg, sådet har skjedd veldig mye hos oss i mellomtiden. Her følger informasjon om noen av oppdateringene.

cPanel versjon 64

Versjon 64 av cPanel er rullet ut på samtlige av våre servere innen utgangen av mai måned. Når denne artikkelen skrives gjenstår kun 3% av våre servere før oppgraderingen er komplett.

iOS push varsler

Bruker du din epostkonto hos oss på en Apple-enhet, kan du nå konfigurere kontoen slik at den henter nye epost via push istedet for pull. Dette gjør at din Apple-enhet bruker mindre strøm, samtidig som du får varsel om epost umiddelbart når eposten er mottatt på serveren.

Les mer om hvordan du konfigurerer dette på våre kundeservice-sider.

IMAP søkeoptimalsering

Benytter du IMAP for å koble til din epostkonto, vil søk etter meldinger nå være vesentlig raskere enn tidligere. Dette oppnås ved at all tekst blir indeksert, ved hjelp av Solr, noe som gjør at søk etter hvilken som helst tekst i epostene går mye raskere enn tidligere.

SSL for proxy-domener

Endelig har cPanel fått på plass støtte for SSL-sertifikat og SSL-støtte for proxy-domener. Dette betyr at adresser som https://mail.dittdomene.no, https://cpanel.dittdomene.no o.l. ikke lenger vil gi SSL-varsler fordi et gyldig SSL-sertifikat ikke er tilgjengelig.

Dette forutsetter at du enten har et wildcard-sertifikat eller benytter det gratis SSL-sertifikatet som leveres som en del av webhotellkontoen. Benytter du et eget sertifikat som ikke også støtte proxy-domenene, vil du fremdeles få sertifikat-varsler på disse adressene.

Nye teamer

Det er lansert 2 nye responsive temaer for cPanel, et lyst og et mørkt tema. Du velger hvilket tema du ønsker å benytte i kontomenyen når du er pålogget cPanel.

 

Støtte for DMARC-oppføringer i soneredigeringen

Benytter du cPanel sin soneredigerer, er det nå lagt til støtte for DMARC-oppføringer direkte i grensesnittet.

Ny phpMyAdmin-versjon

cPanel har i lengre tid benyttet en relativt utdatert versjon av phpMyAdmin. Det har vært flere årsaker til at cPanel ikke har kunnet oppgradere tidligere.

Nå er imidlertid en nyere versjon på plass, og i cPanel versjon 64 er det phpMyAdmin versjon 4.6.6 som benyttes.

Tidligere cPanel-oppdateringer

Våre servere har det siste året vært gjennom flere cPanel-oppdateringer. Under følger en oppsummering av viktige nye funksjoner som har blitt aktivert i løpet av det siste året.

Gratis SSL

Tidligere i år ble det aktivert gratis SSL for samtlige kontoer. Vi tilbyr gratis SSL-sertifikat i samarbeid med cPanel, som utsteder sertifikatene. Dette er tilgjengelig på alle kontotyper hos oss, og et sertifikat vil være aktivert på kontoen ca 24 timer etter at domenet er operativt mot kontoen hos oss. Sertifikatet fornyes automatisk av serveren.

Om du ønsker wildcard-sertifikat eller sertifikat som gir grønn adresselinje i nettleseren, må du fremdeles kjøpe et spesialsertifikat for dette.

Velg PHP-versjon

Det er nå mulig å velge hvilken PHP-versjon som er aktiv på et domene. Som standard benytter våre servere fremdeles PHP versjon 5.6, men vi tilbyr nå også muligheten for å velge flere forskjellige PHP-versjoner. Vi har en egen oversikt over hvilke PHP-versjoner og PHP-moduler som er tilgjengelig på våre servere.

CloudLinux

Alle våre servere vil være oppgradert til å benytte CloudLinux som operativsystem innen utgangen av mai. Når denne artikkelen publiseres, er det ca 10% av våre servere som ikke er oppgradert.

CloudLinux er et Linux-basert operativsystem optimalisert for webhotelleverandører. Det er kommersielt støttet og forbedrer ytelse, stabilitet og sikkerhet i flerbrukermiljøer som delte webhotell.

Vi benytter flere av CloudLinux sine utvidede funksjoner på våre servere.

Imunify360

Sikkerhetsløsningen som brukes på våre servere har blitt oppgradert og forsterket gjennom bl.a Imunify360.

Imunify360 er neste generasjons sikkerhetsløsning utviklet spesielt for Linux-webservere. Den svært effektive maskinlæringsteknologien behandler informasjon på en global skala og forbedrer seg stadig, ved hjelp av innsikt samlet fra servere over hele verden.

Imunify360 benytter en sekslags tilnærming for å gi total beskyttelse mot trusler, inkludert distribuerte brute force-angrep, den mest vanlige typen angrep for webservere.

Sammen med andre sikkerhetsløsninger, gjør Imunify360 våre servere i stand til å håndtere de fleste moderne angrep og utfordringer på delte webhotell.

Betal din faktura med Vipps

Vi har nylig aktivert muligheten for å betale din faktura fra oss med Vipps. Du kan velge Vipps som betalingsmåte når du velger kredittkortbetaling. Da slipper du å taste inn lange kredittkortnummer, og fyller enkelt ut ditt mobilnummer – og Vipps! – så er fakturaen betalt.

Webhotell+

Tidligere i år lanserte vi en kraftigere webhotellplattform beregnet på bedrifter. Denne plattformen har kraftigere servere, SSD-baserte disker, benytter LiteSpeed webserver samt flere andre aspekter som gjør kontoene raskere og bedre rustet for bedrifter som har behov for et kraftigere webhotell.

  • Få kontoer per server
  • SSD-disker
  • LiteSpeed webserver
  • CloudLinux operativsystem
  • Dedikerte PHP-prosesser
  • IPv6-støtte

Les mer om webhotell+