Tilbake til artikkeloversikten

Cloudflare øker hastigheten og sikkerheten på din webside

Skrevet av Anders Bjørnerud
30. oktober 2017


Visste du at vi har en partneravtale med Cloudflare? Denne partneravtalen gjør at våre kunder enkelt kan aktivere Cloudflare sin funksjonalitet i våre systemer. Støtte for Cloudflare er inkludert i alle våre webhotell. Om du ikke har hørt om Cloudflare, kan deres mål enkelt oppsummeres slik: vi gjør enhver webside dobbelt så rask og vil beskytte den fra et bredt spekter av trusler på internett.

Cloudflare håndterer over 400 milliarder månedlige sidevisninger og i løpet av en normal måned passerer mer enn 1 milliard brukere Cloudflare sitt nettverk. For mer informasjon, se www.cloudflare.com.

Som partner av Cloudflare, har vi også installert RailGun™-teknologi i vårt datasenter. Dette gjør at Cloudflare-hastigheten øker ytterligere, ved at Cloudflare sitt nettverk har en permanent og direkte kobling til kilden plassert i vårt datasenter.

Samtlige websider som hostes på en IP-adresse i vårt datasenter og hvor Cloudflare-kontoen er opprettet via vårt partnerskap med Cloudflare, vil kunne benytte RailGun™-teknologien.

Raskere websider

Cloudflare gjør enhver webhotellplattform enda bedre. De har over 100 datasenter plassert rundt om i verden. Når du tar i bruk Cloudflare, blir trafikken fra de besøkende på din webside rutet via det nærmeste datasenteret. Cloudflare har også et eget datasenter i Norge.

Når data passerer gjennom Cloudflare sine datasenter, blir innholdet analysert og det identifiseres hvilke elementer som er statiske eller dynamiske. Statiske elementer blir cachet på Cloudflare sine servere for senere å kunne leveres på raskest mulig måte til de som besøker din webside. Innholdet caches i en kort periode for å sikre at innholdet alltid er oppdatert, typisk ikke mer enn et par timer. Denne cachingen vil kraftig forbedre responstiden til de statiske elementene for besøkende rundt om i verden.

Denne cachingen gjør også at du sparer båndbredde på din konto hos oss. Statiske elementer som lastes fra Cloudflare sine servere, genererer ikke trafikk mot din konto hos oss for hver gang elementet lastes. Gjennomsnittlig vil Cloudflare sørge for ca 50% nedgang i bruk av båndbredde på din konto. På denne måten kan du spare behovet for å øke båndbredde eller oppgradere din konto i perioder med mange besøkende e.l.

Bedre sikkerhet

Cloudflare har gjennom de siste årene identifisert flere hundre prosents økning i DDoS-angrep, hvor de flest angrep blir stoppet i deres nettverk. Sikkerheten som finnes i Cloudflare beskytter mot en rekke forskjellige angrep som DDoS, hacking eller spam postet på din blogg. Et viktig element er at Cloudflare sitt system bare blir smartere og smartere desto flere websider de beskytter. Cloudflare analyserer forskjellige mønster i all trafikk i realtid og sikkerhetssystemene tilpasser seg nye trusler fortløpende.

Cloudflare sitt langsiktige mål er å fjerne alle trusler mot websider på internett.

Aktivere Cloudflare

Alle webhotellkontoer hos oss kan aktivere Cloudflare via cPanel. Du finner et eget icon i cPanel som heter «Cloudflare» og aktiverer gjennom kun ett par enkle tastetrykk. Cloudflare tilbyr en gratis-løsning som har caching og grunnleggende sikkerhet. For mer avanserte funksjoner, kan forskjellige pakker kjøpes i tillegg. Disse pakkene kjøpes direkte fra Cloudflare. Se oversikt over alle pakker og Cloudflare sine priser og funksjoner på http://www.cloudflare.com/plans

For ytterligere hjelp, se artikkel rundt aktivering av CloudFlare på våre kundeservice-sider.